PCX 125 Yakıt Tüketimi ve Detaylar

PCX 125 Yakıt Tüketimi ve Detaylar

Bu yazıda Honda PCX hakkında merak edilen soruları derledik. Umarız sizin için faydalı olur. Aklınıza takılan başka bir soru varsa lütfen bize ulaşın.
Okunuyor PCX 125 Yakıt Tüketimi ve Detaylar 4 Dakika Sonraki Ehliyet Sınıfları Nelerdir? Hangi Ehliyet Ne İşe Yarar?

PCX 125 Yakıt Tüketimi

Honda PCX 125 ekonomik bir seçenek olduğu için şehir içi kullanımda çok tercih ediliyor. Ortalama 100 km hız ile 2.1 - 2.4 litre arasında yakmaktadır. Bu değer sürüş stilinize, yol koşullarına ve lastik basıncına göre değişiklik gösterebilir. 

Honda PCX 125 Deposu Kaç Litre?

Yakıt deposu 8.1 litredir. Tam depo ile yaklaşık 300-350 kilometre yol katedilebilir. Benzin ışığı yandıktan sonra ise ortamala 30-40 kilometre daha yol alabilirsiniz. Bu değer sürüş şartlarına göre değişiklik gösterebileceği için en kısa süre içinde yakıt almanızı öneririz.

PCX 125 Sıfır Fiyatı Ne Kadar?

2024'ün Haziran Ayında liste fiyatı 146.750 TL
İkinci el motorsiklet satış platformlarında ise sıfır PCX (ekstra aksesuarları ile birlikte) ortalama 163.000 TL civarındadır.

PCX 125 Yakıt Tüketimi ve Detaylar

Honda PCX 125 Vitesli Mi?

Hayır PCX 125 vitesli değil. Bu modelde CVT (Continuously Variable Transmission) şanzıman kullanılmış. Otomatik şansımanı sayesinde şehir içinde kolay kullanım imkanı sağlamaktadır.

PCX 125 B Ehliyet Kullanabilir Mi?

2 Şubat 2024 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile 125 cc'ye kadar olan motorları B ehliyet sahibi sürücüler kullanılabilecek. Fakat burada dikkat edilmesi gereken 125 cc'ye kadar bilgisi. 125 cc motosikletlerin dahil olup olmadığı konusunda emin olmanız gerekmektedir.



İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'nın açıklaması;

🛵 125 cc'ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesini sağlayan Yönetmelik değişikliği Bugün 32456 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu düzenlemeyle;
✅ 2️⃣ yıllık “B” sınıfı sürücü belgesi olan,
✅ 5️⃣ yıl içinde sürücü belgesi geri alınmamış olan,
✅ Sağlık şartlarını taşıyan,
✅ Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek kurallar ve süre içerisinde direksiyon eğitimi alıp, sınavda başarılı olan,

B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri harç ödemeden ve Sürücü Belgelerini değiştirmeden sisteme işlenen şerh ile ticari faaliyette kullanılanlar hariç 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek❗️

Kaynak

Diğer ehliyet türleri için ehliyet sınıfları nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

PCX 125 Ruhsatta Kaç cc?

Honda PCX 125 ruhsatta 125 cc olarak kayıtlıdır. “CC” bir motorun silindir hacmini belirtmek için kullanılan ölçü birimidir.

PCX 125 Yakıt Tüketimi ve Detaylar

PCX Kaç km Hız Yapıyor?

Yaklaşık olarak 100km/s hız yapmaktadır. Bazı kullanıcıların yaptığı testlerde 111km/s gibi değerler görülmüştür. Bu değer yolun eğimine, hava koşullarına bağlı değişiklik göstermiş olabilir.

PCX Açılımı Nedir?

Honda tarafından net bir bilgi olmasa da kullanıcılar tarafından "Personal Commuter X" yani kişisel ulaşım aracı olarak tahmin ediliyor. PCX serisi konfor, ekonomik yakıt ve kullanıcı dostu olduğu için bu açılım tahmin ediliyor olabilir.

PCX Motor Yağı Kaç km Değişir?

Honda PCX 125 için tavsiye edilen yağ değişim periyodu genellikle 4000-5000 km'dir.
Düzenli olarak motorunuzun yağını değiştirmeniz uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Yetkili serviste bir uzman tarafından yağ değişimini yaptırmanızı tavsiye ederiz.

PCX Buji Kaç km Değişir?

Genellikle her 10.000 km'de bir değiştirilmelidir. Motorun verimli çalışması için bujiler önemli bir role sahiptir. Düzenli olarak buji bakımı ve değişimi yapmanız yakıt tüketimini azaltır, performansı arttırır.

PCX Debriyaj Balatası Ne Zaman Değişir?

Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak 15000 ila 20000 km arasında değiştirilmesi tavsiye edilir. Debriyaj balatasının aşınması motorunuzun performansını kötü etkileyebilir. Yanı sıra yakıt tüketimini de arttırabilir. Aracın daha sağlıklı çalışması için gerekli görüldüğünde debriyaj balatasının değiştirilmesi gerekmektedir.

Honda PCX Tank Pad

PCX 125 Bakım Fiyatları

Periyodik bakım maliyeti 2024 itibariyle ortalama olarak 1000-1500 TL arasında değişmektedir. Ağır bakım maliyeti ise yaklaşık olarak 8000-10000TL arasında değişmektedir. Yapılan işlemlere ve motorun durumuna göre bu değerler değişiklik gösterebilir.

Özetle ülkemizde çok kullanılan PCX 125 motosikleti oldukça seviliyor ve sevenlerini üzmüyor. Gerek yakıt cimrisi olması gerekse bakım maliyetlerinin ucuz olması kullanıcıları sevindiriyor. Bunların yanında sağladığı konforda cabası. Eğer motorunuzun bakımlarını aksatmaz, yıpratmazsanız uzun ömürlü olacaktır. Güzel günlerde, keyifli sürüşler dileriz.

Dilerseniz pcx tank pad ve pcx jant şeridi sayfalarımızı ziyaret edebilir, dilediğiniz ürünleri sipariş edebilirsiniz. En kısa süre içerisinde tarafınıza kargolanır.

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenmektedir.

Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.